,

CE 79 “UltraPox Color”/CE 80 “UltraPox Mix”


Compare

KM22.90

Ceresit CE 79 je dvokomponentna, hemijski otporna, obojena epoksidna masa za fugiranje i ljepilo, dok je CE 80 pastozna boja za postizanje dekorativnog efekta. Za lijepljenje i fugiranje prozirnih obloga kao što su stakleni mozaik i prirodni kamen. Za izradu dekorativnih, obojenih fuga.

Za trajno i hemijski otporno lijepljenje i fugiranje keramičkih pločica i kamena, kiselo-otporne opeke, iverice, porculana, klinker ploča i ploča lijepljenih umjetnom smolom (Agglo mramor i dr.). Za lijepljenje i fugiranje keramičkih obloga u prostorima izloženim agresivnim tvarima, npr. u mljekarama, industrijskim kuhinjama, akumulatorskim postajama, silosima, nastambama za životinje, bazenima, laboratorijima, spa, saunama i parnim kupeljima. Prikladna je za unutrašnju i vanjsku primjenu, u trajno mokrim prostorima.

Priprema podloge

CE 79 prianja na sve čvrste, nosive, čiste i suhe podloge bez tvari koje mogu uzrokovati odvajanje. Prije fugiranja, potrebno je osigurati da je ljepilo dovoljno snažno učvrstilo oblogu, te da su svi spojevi (fuge) podjednake dubine i širine. Neravnine je potrebno izravnati.
Kako bi se osigurala trajna veza ljepila s metalom, podloga mora biti od svjetlog metala ili premazana inhibitorom korozije epoksida. Obratite pažnju na informacije navedene na pakovanju i u tehničkom listu.

Specijalno miješanje

CE 79 sastoji se od dvije komponente koje se nalaze u jednom pakovanju (na zahtjev može biti uključena i dodatna, treća komponenta s bojom CE 80 UltraPox Mix). Ulijte učvršćivač (komponenta B) u smolu (komponenta A) i miješajte električnom miješalicom na niskoj brzini (cca 400 okr. po min.) sve dok mješavina ne postane potpuno homogena i bez grudvica. Omjer miješanja komponenti A i B iznosi 10:1

Izuzetno je važno uliti cjelokupnu količinu komponente B (bočica unutar kante) u komponentu A. Za izradu dekorativnih obojenih efekata na površini pločice i fuge nakon temeljitog miješanja komponenti A i B, dodajte komponentu C (CE UltraPox Mix) te zatim ponovno promiješajte dok smjesa ne postane homogena i ujednačene boje.

Primjena

Lijepljenje pločica i kamena

CE 79 nanosi se tankoslojnom metodom. Nazubljenost lopatice mora se uskladiti s odgovarajućom veličinom pločice ili kamena, u skladu sa DIN 18157. Radno vrijeme, koje je identično vremenu za popravke, iznosi cca 90 minuta pri temperaturi od 18°C (pod pretpostavkom izjednačene temperature prostorije i pakovanja proizvoda). Prilikom pričvršćivanja keramičkih pločica na podloge visokog opterećenja, zaštitite površine prema uputama iz tehničkog lista.

Primjena

Fugiranje spojeva

Zamiješanu smjesu CE 79 nanesite u suhe i čiste spojeve pomoću odgovarajuće lopatice. Spojeve je potrebno popuniti u potpunosti, ne ostavljajući praznine. Suvišan materijal odstranite s površine pločica dijagonalnim pokretima lopatice.

Čišćenje

Pričekajte prije čišćenja dok se masa za fugiranje ne stisne. Uz pomoć spužve i malo vode uklonite ostatak materijala sa površine pločice. Čistite kružnim pokretima. Završno čišćenje olakšano je dodavanjem CE 51 u čistu vodu.

Karakteristike

  • Jednostavna primjena
  • Vodootporna
  • Otporna na hemikalije
  • Bez otapala
  • Prikladna za pitku ovdu
  • Može se bojiti proizvodom CE 80 UltraPox Mix