,

CN 69 Samoizravnavajuća masa


Compare

KM22.90

Za izravnavanje betonskih podova, cementnih i anhidritnih podloga za postavljanje keramickih plocica i drugih vrsta podnih obloga što su PVC, linoleum, tepih i laminat. Samo za unutrašnje prostore!

Priprema podloge

Površine moraju biti suhe (maksimalno 2% vlažnost), čiste, bez pukotina i čestica koje mogu uticati na dobru adheziju. Preporučuje se da otpornost na kompresiji sloja bude minimalno 15 N/mm². Mrlje od voska, bitumena, masnoća ili ulja morate odstraniti. Pukotine i napukline moraju mehanički biti proširene, očišćene od praha i svi otvori moraju biti popunjeni brzovezujućim malterom Ceresit RS 88.

Betonski podovi – Nanesite prajmer Ceresit R777 (nerazrijeđen), Ceresit R 766 ili Ceresit CN 94 na podlogu koristeći četku. Izlijevanje mase je moguće tek nakon što se prajmer osuši. Ukoliko je potrebno napraviti barijeru protiv vlažnosti, prije nanošenja mase za izravnavanje nanesite prajmer Ceresit R 755.

Slojevi na bazi cementa – Na apsorbujuće porozne površine morate nanijeti penetrirajući prajmer Ceresit R777 razrijeđen sa vodom u razmjeri 1: 1 . Izlivanje mase je moguće samo kada je sloj prajmera potpuno osušen. U slučaju jako poroznih i čvrsto absorbujućih površina, preporučuje se ponavljanje prajmerisanja ili sa epoksidnim prajmerom Ceresit R755.

Kritične površine – Neapsorbujuće površine, ravne, kao što su: mozaik i keramičke pločice, drveni podovi, polirani slojevi, kamen, asfalt ili površine na bazi epoksidnih smola morate premazati ili sa Ceresit R755 ili višenamjenskim prajmerom Ceresit R766 ii Ceresit CN 94. lzlivanje mase je moguće samo kada je prajmer potpuno suh.

Primjena

Umiješajte sadržaj samoizravnavajuće mase Ceresit CN 69 u 6 – 6,25I hladne, čiste vode i miješajte uz pomoć miješača sa malom brzinom (maksimalno 600 obrtaja po minuti) sve dok ne dobijete homogenu masu bez grudvica. Nakon miješanja sačekati 2-3 minuta, a zatim ponovo promiješati i izliti ga na podlogu u trakama širine 25-30 cm. Dok je izliven malter će se sam nivelirati tako da nisu potrebna njegova manualna niveliranja. Višak mase mora biti raširen u prostorima koji nisu tako lako pristupni (na primjer uglovi) uz pomoć zubne lopatice ili gleterice. Nakon nanošenja samoizravnavajuće mase, potrebno je izravnati podlogu kako bi se izbacio zrak koristeći valjak sa bodljama.

Karakteristike

  • pogodna za primjenu kod podnog grijanja
  •  za unutrašnje površine