, ,

KNAUF VATROOTPORNA GIPS PLOCA 12.5x1250x2000


Compare

KM16.50

Tehničke karakteristike / Opis proizvoda

Primena Za postavljanje obloga zidova i plafona na metalnoj potkonstrukciji, oblaganje instalacionih kanala, pregradnih zidova i spuštenih plafona i postavljanje gotovih elemenata u prostorima sa zahtevima požarne zaštite.
Prednosti Prednosti primene suvog malterisanja u odnosu na vlažnu metodu malterisanja tzv. tradicionalnu: Gradi se veoma brzo – tehnološki proces kraće traje, unosi se minimalna vlaga, ne treba čekati na sušenje maltera. Gips-kartonska ploča je paropropusna – upija i ispušta vodenu paru, tj. reguliše klimu.
Ispitivane su prema građevinsko biološkim svojstvima. Zbog svoje osobine da izjednačavanju vlagu u prostoru, Knauf gipsane ploče pozitivno utiču na klimu u zatvorenom. Zbog kristalno vezane vode i svog prirodnog sastava gipsane ploče su negorive. S obzirom da Knauf sistemi pregradnih zidova i zidnih obloga u akustičnom smislu nisu kruti, oni u poređenju sa masivnim zidovima od opeke ili betona pružaju, uz manju ukupnu težinu, znatno bolja zvučno izolaciona svojstva. Zidne, plafonske ili podne površine jednostavno se izrađuju bez vidljivih spojeva. Knauf sistemima suve gradnje ostvaruje se dokazano stabilna i pouzdana podloga za premaze, maltere, lakove, tapete ili keramičke pločice.
Definicija F13 su požarnootporne gipsane ploče (GKF) čije je jezgro zbog povećanja čvrstoče u slučaju požara dodatno ojačano armaturom od staklenih vlakana.
Oznaka Oznake na poleđini ploča su crvene boje, ploča-karton je bele boje.
Tip GKF F 13 (12,5mm) Vatrootporna
Debljina (mm) 12,5
Dužina (m) 2
Širina (m) 1,25
Težina (kg/m2) cca 10,0
Površina (m2/ploča) 2,50
Otpornost na vatru Da
Standard DIN 18180 , tip A prema SRPS EN 520
Karakteristike Građevinske ploče napravljene od gipsanog jezgra čije su površine i dužne ivice obložene čvrstim specijalnim kartonom. Gips ima nekoliko vrlo zanimljivih osobina: prirodan je materijal sa velikim brojem mikroskopsko malih pora koje upijaju višak vlage iz vazduha, a ispuštaju vlagu nazad u prostor kada se vazduh osuši. Zbog kristalno vezane vode gips je negoriv materijal, a dodavanjem armature od staklenih vlakana unutar i oko gipsane ploče, požarnootporne konstrukcije osiguravaju zaštitu od požara i do 180 minuta. Impregnirane gipsane ploče se po pravilu koriste u kupatilima ili kuhinjama gde se stvara prevelika koncentracija vlage u vazduhu. Posebnim podnim gips-vlaknastim pločama se izrađuje tzv. suvi estrih koji se polaže na podne konstrukcije koje zahtevaju lako i jednostavno izvođenje podloge za završnu obradu površine poda i u objektima gde je važno brzo i suvo izvođenje čvrstog i pouzdanog poda.
Težina 14.9 kg