Akcija!
,

Latex Strong – Satin – visokokvalitetna, vodoperiva boja za unutarnje zidove


Compare

HOS (EU VOC)

KM175.00 KM185.00


Latex strong je visokokvalitetna boja za unutarnje zidove, posebno otporna na habanje, koja stvara čvrst i elastičan film.

Sve ove odlike čine je idealnom za dekoraciju zidnih površina izloženih većem habanju, poput onih u vrtićima, školama, bolnicama i hotelima te drugim javnim objektima. Otporna je na čišćenje dezinfekcijskim sredstvima koja se koriste u ustanovama zdravstvene namjene. Prema ispitanim parametrima novi proizvod Latex strong satin odgovara zahtjevima članka 13. stavak 3. Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti materijala i predmeta koji dolaze u neposredan dodir s hranom (N.N. 125/2009) što ga čini prikladnim za korištenje u prostorima prehrambene industrije. Latex strong satin odgovara sljedećim propisima: HRN EN 1015, ISO 2811, ISO 976, HRN EN 13300, HRN EN ISO 11998.

PRIMJENA

Preporučuje se novi zid impregnirati Simpra univerzalnom impregnacijom razrijeđenom vodom u omjeru 1:1. Na čistu, suhu i čvrstu podlogu nanosi se četkom, valjkom ili prskanjem u dva sloja, razrijeđen vodom do 10%. Slijedeći sloj se nanosi tek kad je prethodni potpuno suh. Kod obnavljajućeg bojenja manje zaprljanih površina najčešće je dovoljan jedan premaz. Ne preporučuje se rad na temperaturama ispod 5 °C. Po prekidu rada ambalažu s bojom dobro zatvoriti, a nakon ličenja pribor oprati vodom.

IZDAŠNOST

6 – 8 m2/l.

POTROŠNJA: 0,14 l/m2 u dva sloja.
PAKIRANJE

2 l / 5 l / 15 l

RAZRJEĐIVAČ

Čista voda.

NIJANSIRANJE

Proizvodi se u bijeloj boji, ali primjenom Top Mix sustava za nijansiranje može se dobiti čitav niz nijansi iz ton karte tvrtke Chromos-Svjetlost, uključujući i duboke tonove. Za nijansiranje u pastelne tonove može se koristiti i pigmentna preparacija Kemoton.